ONZE VISIE

Bij Duitse Herder Kennel "von Haus Lenox" begrijpen we dat het fokken van Duitse Herders een serieuze zaak is. Het is niet zomaar een kwestie van vermeerderen, maar het gaat om het verbeteren van het ras. Als actieve leden van de VVDH (Vereniging voor Duitse Herdershonden) staan we garant voor het fokken van gezonde, kwalitatieve en sociaal opgevoede herdershonden.

Een Duitse Herder is in de eerste plaats een werkhond en om optimaal te kunnen functioneren moet hij gezond en anatomisch correct gebouwd zijn. Dit betekent onder andere dat goede heup- en elleboogvererving van groot belang is. Bij onze kennel hechten we dan ook veel waarde aan gezondheid en fokken we alleen met ouderdieren die aan de gezondheidseisen voldoen.

Maar naast gezondheid is het karakter van een Duitse Herder ook van groot belang. Een mooie hond is natuurlijk prachtig om te zien, maar de schoonheid van een Duitse Herder zit vanbinnen. Onze kennel fokt dan ook voornamelijk op karakter en niet louter op uiterlijke kenmerken. Een Duitse Herder moet beschikken over een aantal belangrijke eigenschappen, zoals temperament, zenuwvastheid, belastbaarheid/hardheid, jachtdrift, buitdrift en natuurlijke scherpte.

Een stabiele Duitse Herder is niet alleen een sport- en werkhond, maar ook een ideale gezinshond die zeer sociaal met kinderen is. Bij Duitse Herder Kennel "von Haus Lenox" werken we dan ook hard aan het socialiseren en opvoeden van onze pups, zodat ze uitgroeien tot stabiele en evenwichtige honden die een waardevolle toevoeging zijn voor elk gezin. Wij zijn er trots op dat we bijdragen aan het verbeteren van het Duitse Herder ras en dat we zulke fantastische honden mogen fokken.